Friday, March 30, 2012

The one...
















Seekordne reis ei soosi blogimist. Me oleme koguaeg kolmekesi, meil on väga palju lobisemist ning me ei vaiki isegi siis kui midagi tarka enam öelda ei ole. Ka enne uinumist ei katke jutulöng enne kui viimane silmapaar on sulgund. Ärkvel olles kulub
aga iga hetk ümbritsevaga tegelemiseks. Iga küla meie teel on pöhimötteliselt suurem kui Eesti ja meie, kolme blondi, vaatevälja ilmumine tekitab kohalikes nii palju elevust, et seda oleks patt jälgimata jätta. 


India on nii värviline ja sillerdav, et seda sõnadega kirjeldada tundub mulle alatasa üle jöu olevat. Kirjapaneku väärilist juhtub aga vahetpidamata. 

Tänaseks on ära oldud pea aegu kuu. Oksana puhkus sai läbi ja ta pidi kevadet igatsevasse Eestisse naasma. Nüüd vallutame India mägesid ja merd Tähnasega kahekesi. Önneks pakub see maa nii uskumatult palju, et siin ei katke kunagi tee ega löppe avastamisrööm. 

Meie reis on kulgenud läbi valge pärli Agra, püha jöe Varanasi, Holi värvides Jaipuri, hea hinnaga Bushkari, sinise Jotburi ja kuuma-niiske Goa. Meie tempo on kiire olnud. Veetsime igas linnas kaks ööd ja üritasime iga päevavalgusega vöimalikult palju teha, näha ja jöuda. Kuna India on üüratu, vötab ühest kohast teise jöudmine arvestatava aja. Reisikorraldaja Tähnas on önneks pikemad vahemaad broneenud öörongidesse. Olime sellistest igasuguseid öudusi kuulnud. Näiteks, et mehed vahivad sind ning rahuldavad ennast samal ajal käega, vöi et rotid ja prussakad siblivad pinkide vahel ja söövad su sussid ära. Meie midagi sellist ei kohanud. Kohtasime hoopis sadu paare tumepruune silmi, kes meilt uudishimust pilke ära ei saanud ja keeli, mis kibelesid küsima, kust me tuleme ja hingi, kes olid valmis jagama oma öhtusööki, aitama parandada katkist kardinapuud vöi sulle joostes peatusest hommikukohvi tooma. 

















Tagant järgi möeldes ajan tihti sassi, mis ja kus juhtus.  Ma arvan see on vabandadav, kui kahe nädalaga üle 2300 km läbida ja igal hommikul uues linnas ärgata. Aja jooksul jõuan ehk köigest lähemalt rääkida aga praegu jätkan sellega kus asi pooleli on. 

No comments:

Post a Comment