Friday, February 13, 2009

The one with to be continued


Ehh….loomeinimese elu ei ole ikka kerge. Ženka magab meie numbritoas õndsat und, mina istun lobbybaaris oma arvuti taga ja proovin viimase päeva sündmusi kirja saada.

Tänaseks oleme juba tervelt ühe päeva meie uuel kodusaarel Kreetal viibinud, aga jätkan sealt, kus pooleli jäin…


Kiire ärimehena lasi Mr Nickolaus meil endaga kohtumist 20 minutit oodata. See oli meie önneks piisav aeg, et kaineks saada. Ei ole ilusamat asja kui õige mees õigel ametikohal. Esimesest kokkupuutest alates tundus Mr Nickolaus teadja ja asjalik tüüp. Ta sai kohe aru, et me ei ole tulnud kindla sooviga kruiisilaeval tööle hakata. See ei ole töö, mida LIHTSALT tegema minna, see on töö, mida üks teeb, kui ühel ei ole MITTE MINGIT muud võimalust. „Find something easier, something where you can earn enough money to survive, see Greece and enjoy your summer. Life on a cruise ship is not something I would recommend to you.” Ja tal oli tuline õigus.


Kuna tal jäi meist väga hea mulje ja meie onu oli talle meist vaid ülivõrdes rääkinud, jättis ta meile oma visiitkaardi ja lubas, et aitab igati kui meil omal käel õnneks ei lähe.


Sama päeva õhtul startisime Kreetale. Saare peale minek oli meie eesmärk kohe alguses ja pidasime majanduslikel kaalutlustel õigeks Ateenas enam mitte raha ega aega raisata.


Reis Kreeka suuremale saarele kestab 10 tundi. Rikkamad sepad saavad kallima piletiga kaasa kajuti, kus see aeg rahulikult maha tukkuda. Meie ei ole rikkad sepad ja seadsime end sisse turisti tsoonis... koos ülejäänud muridega. Muridel olid omad toidumoonad kaasas, me ei tahtnud rottima hakata otsustasime õhtusöögi ahtri restoranis ette võtta.


Päevaga Ateenas olime konstantse tähelepanuga harjunud ja ausalt öeldes tundus imelik, kui mõni kreeklane end meid nillima ei unustanud. Juba resto ukse ees tuli mingi härra lobisema, ostis meile kohvi ja enne kui arugi saime, õhtustasime ühe laua taga. Ta oli tore vanem härra…Kreetalt pärit. Rääkis meile saarest ja saarlastest ning loomulikult otsustas temagi meid töö ja korteri otsimisel aidata. Lobisesime kogu õhtu... Mingi hetk ühines meiega ka tema söber, kellel olid omad tutvused ja uuel päeval lubasid nad asju uurima hakata...



2 comments:

  1. mulle meeldib et te igast härrade otsa komistate:D

    ReplyDelete
  2. ahahha- thats how its done here ;)
    Tädid vihkavad meid...:D

    ReplyDelete