Thursday, February 19, 2009

The one with new friends

Me elame Amundara nimelises linnakeses. See jääb pealinnast Irakliost 8 km lääne poole. Praegu on siin täielik vaikus. Linna vahel jalutamine on nagu stseen ulmefilmist, kus kogu inimkond päeva pealt välja on surnud. Suvel saab siin olema aga turistide paradiis. Siia laekuv turist on vanem, rahulikum, rikkam ja eeldab oma puhkusest ennekõike vaikust ning mugavust. Rikas turist on hea turist ja Amundarasse jäämine tundus mõistlik mõte olevat. Tänaseks on meil siin juba sõpru ka- Arkadi, Edgar, Pavel, Vassilis ja Mario. Kolm esimest on hulkuvad koerad, kes end meile päevade jooksul külge on haakinud. Me ei öelnud nende seltskonnast ära…neil on niigi raske.



Vassilis on kohalikus lounge’is baarman. Väga sõbralik noormees, räägib head inglise keelt. Istume pidevalt tema juures ja joome kohvi. Ta on kohalik ja on meile palju jutustanud, kuidas elu siin saarel käib. Tema lounge on üks ainukesi normaalseid kohti, mis praegu „talvel” lahti on. Lisaks heale seltskonnale ja kohvile käime seal ka 5 eurost pizzat nautimas, mida valmistab kõige ilusamate kätega noormees, keda me Ženkaga näinud oleme. Ta naeratab alati kui me sisse astume, aga sellega ilmselt tema inglise keele oskus lõppeb. Tühja kah, teda on niisama hea vaadata. Eriti kui ta oma kaunite käte vahel maitsvaid pizzasid voolib. Seal lounges töötab veel üks noormees, kelle nimi meie mõlema häbiks, kunagi meelde ei jää. Tema on ainuke, kes meisse esiti sügava ükskõiksusega suhtus, aga tänaseks, on temagi sulanud ja eile jõime juba koos.



Mario on itaalia päritolu Inglismaal sündinud kreeklane, kes peab meie kodu lähedal Auto Stop nimelist kohvikut. Ärimees, knows how the world works. Ta on esimene inimene siin, kes kohvi oskab teha (Ženka nii ei arva) ja ta on selle üle kuratlikult uhke (olgu siinkohal mainitud, et kohalike lemmik kohv on Nescafe purust tehtud). Ka tema on meisse palju lootust süstinud, õpetanud kust küsida, mida rääkida jne. Itaallase kohta päris asjalik tüüp.



Need on need õnnelikud kohalikud, kel meid au tunda on. Kõik ülejäänud tahaksid ka valgete tütarlastega tutvust teha, aga meil ei ole veel aega olnud.


2 comments:

  1. No ongi käes, ma ju ütlesin, et varsti on Maryl uued sõbrad, kes hakkavad tema albumit täitma!

    ReplyDelete
  2. :D ja jaa...siin on kõik SÕBRAD!

    ReplyDelete