Sunday, June 7, 2009

The one after very long time


Kell on pool kaheksa hommikul. Päike särab juba võrdlemisi kõrgel. I-tunes on mulle taustaks mängima valinud Mozardi „Requiemi”, üle rõdu lendas suur valge tuvi ja naabrimees hakkab tööle minema. Mul on seljataga järjekordne meeletu öö, mis kulmineerus suplusega tõusva päikese punaka säraga vahemeres. I’ts beautiful isn’t it?” ütles rasta patsidega prantsuse noormees, kes püüdis kaldalt seda ilu oma kaamerasse jäädvustada. „Yes! It’s almost perfect… like life itself,” vastasin ja kastsin pea kibesoolasesse vette.


Viimasest sissekandest on palju asju muutunud. Me Ženiga oleme nüüd jällegi töö inimesed. Žen töötab seal armsas restoranis, millest juttu oli- „Just Arby”. See on vist kõige väiksem söögikoht terves Hersonissisoses, mille omanik on üks Serbia päritolu mees Arby. Tema naine Niky on hollandist nagu ka enamik selle restorani klientuurist. Nad on suurepärased inimesed ja armastavad Ženjat üliväga.


Mina töötan Itaalia stiilis „Vesuviuse” nime kandvas restoranis. Selle omanik on kreeklane Georgius, kelle naine Jana on samuti Serbiast. Mul on tunne, et ka nemad on head inimesed, vähemalt Jana ei väsi seda kordamast. Minuga on nad toredad ja ma loodan, et see suhtumine aja jooksul ei muutu. Ka Vesuvius ei ole teab, mis suur koht. Köögis töötab 3 hinge pluss nõudepesija. Saalis olemegi mina, Jana ja Manolis. Manolis on hull vend, kellest võiks samuti terve peatüki kirjutada, aga ma ootan sellega veel pisut ja kogun taustinformatsiooni.


Muutunud on ka meie perekonna koosseis, Ženi ema ei ela enam meiega. Talle ikka ei meeldinud siin ja temale töö leidmine osutus raskemaks kui me valmis olime. Ega need inimesed siin ikka ei kujutanud ette kui perses käesolev hooaeg olema saab. Poed, restoranid, butiigid on tühjad. Põhiline turist on 17- 20 aastane hollandlane, sellisele ikka naljalt kasukat või teemantsõrmust ei müü. Ööklubidel ja baaridel on rohkem lööki. Kui asi sedati peaks jätkuma, on varsti kõigil suu nutuvõrus ja panga kontol enne koma kohta vaid 1 null. Aga kreeklane on liiga uhke, et kurta. Tomorrow is a new day.


Aga meie Ženiga oleme täpselt sama pöörased nagu ikka. Jõudsime kokkuleppele, et peaks ikkagi varakult Paldiski maanteele koha kinni panema, selleks ajaks kui tagasi tuleme. Kuigi see kuu suutsime esimest korda ise teenitud raha eest korteri üüri maksta, on meie finantsolukord jätkuvalt miinus märgiga. Külmkapis haigutab peale ema ärasõitu vana tuttav tühjus, vannitoas ei ole seepigi, uutest riietest kapis või muust bisuteeriast meigi kotis ma ei räägigi. Tele2 sokutas mind maksehäiretega isikute registrisse, SEB meenutas mitmes kirjas oma õigust jätkuvate laekumishäirete korral kogu õppemaks korraga sisse nõuda… ja mulle ei meenugi tuttavat, kellele ma midagi võlgu ei ole….


Aga palun väga- siin teile kõige elavam näide sellest, kuidas önn ei ole rahas. Kõigest hoolimata olen nii önnelik ja tagasi vaadetes, ei teeks ma mitte ühtegi asja teistmoodi!



8 comments:

  1. Anna aega - küll hakkab ülesmäge minema. See on alles algus :) Te olete uskumatult tublid. Uskumatult.

    Mis ajani teil seal hooaeg on üldse? Oktoobrini? Novembrini? Mul saab septembri lõpus Itaalias õppeaeg otsa, võib-olla tuleksin teile külla..? See on küll ebatõenäoline, aga kui hooaeg veel peale septembrit kasvõi kuu ajakesegi kestaks ning tööleidmine kriisi tõttu nii pingeline poleks - jääksin hea meelega natiks ajaks raha teenima. See oleks äge, mis? Aga eks ma siis uurin augustis uuesti - ehk muutub olukord ning saabki nii teha..? ;)
    Kallid teile!!!
    Marfa

    ReplyDelete
  2. Oi mai või. Nii tahaks külla tulla, aga nagu reisifirma lehtedelt koguaeg jälgides hotellide hinnad lihtsalt ei alane ja kõik.
    Varsti on veel hullem kui nad nii jätkavad, sest sama raha eest mis praegu on ainult lennupiletid Kreetale või siis mingi õudne peller hotell, on Türgis 4 * ja kõik hinnas. Vaesed kreeklased, sest sa ju tead Türgit ;) ...stunning beauty...Loodame et Juuliks-augustiks on kreeklastel ka olukorra tõsidus kohale jõudnud ja keegi teeb mingi normaalse sooduka :P Siis näeme, seniks aga olge hästi tublid ja tugevad chikid!
    Elli

    ReplyDelete
  3. mul on hea meel, et sa õnnelik oled!

    ReplyDelete
  4. Mul on nii hea meel, et mu blogi ikka loetakse ja igasugune tagasiside on suurepärane.

    Külla ootan teid kõiki, suurest kriisist hoolimata on siin lihtsalt taevas. Andke aga ainult omajagu aega ette teada ka...siis tean kaine olla :)
    Armastan!

    ReplyDelete
  5. hooaeg peaks olema vana tava kohaselt oktoobri lõpuni. ma aga kuulsin kuskilt, et alates septembri keskpaigast on hotellid juba tühjad. Ma ei kujuta ette, mis siin saama hakkab. ja veel vähem ei kujuta kreetalased ette, mis juhtuma hakkab. mul on neist kahju, aga mis teha....

    Maria, see sinu tööle tuleku plaan siia saarele on vist suht nurjuma määratud, ma arvan, et septebris lähevad siit juba kõik minema nagu rotid uppuvalt laevalt... Aga sina tule ikkagi! kasvõi korraks!

    ReplyDelete
  6. Tere, tahaks küsida, kui palju seal Hersonissoses söögid tavernades maksavad? 3 nädala pärast oleme sel kellaajal juba seal :)
    Ette tänades

    ReplyDelete
  7. Tere Katja,

    Väga tore, et sa Hersonisose tuled. Sellest saab üks ägedmaid reise sul, ma olen kindel.
    Aga nagu arvata võid, on elu siin ikka suht kallis. Ütleme, et alla 10 euro nägu, ikka väljas süüa ei saa. keskmine praad on mingi 16- 17 euri. mingit starterid saab 5- 20 euriga. muidugi nad teevad eripakkumisi ja kui sa oled äge, siis sind koheldkase vastavalt.

    Kergem, on poest saia ja viinerit osta ning siis kivi otsas, kauget vahemere vaadet imetledes nosida :D

    ReplyDelete
  8. aitäh info eest :)
    tahaks veel küsida - kui palju poes kreeka vein maksab?
    ette tänades

    ReplyDelete