Thursday, April 30, 2009

The one with the restaurant


Restoran LASCALA avas sellise nimega oma uksed esimest korda. Varem tunti seda kohta „Cavodora” nime all. Covodora on kreeka keeles paadi sild (või -sadam- ma ei ole kindel) ja seesama paadisild on nüüd ehitatud restorani terrassiks. LASCALA on ainuke restoran Herssonissoses, millel on selline merre ulatuv terrass.


Nad räägivad, et korraga mahub meile sööma ligemale 300 inimest. No ma oman kahtlusi. Istuma võib-olla tõesti mahuks, aga meie köök on väiksem kui minu elutuba ja seal töötab 3 inimest. Ristiisa muidugi ütles, et veel 2 inimest tuleb lisaks, aga ma ei tea kus nad töötama hakkavad, sest kööki küll kuidagi pidi viiekesi ei ruumi.


Meile Ženkaga on olukord üpris keeruline. Olde Hansa on meid täiesti ära hellitanud ja pärast nädala pikkust junnimist LASCALAS, ei tea me kuhu poole joosta. See kuidas nad töötavad on meie jaoks…. no ma ei leia sõna….oh, …. see on lihtsalt vale. Süsteemi ei ole. No on, aga see ei tööta. Muidugi on asi alles liiga alguses, et tibusid lugema hakata, aga ma kardan, et kui asi nii edasi läheb, siis tibusid ei tulegi.


Cavodora nime all töötas restoran 8 aastat. Eelmine aasta läks neil asi perse ja tänavu panid Ristiisa ja Mõmmi oma õlad (raha) alla. Idee oli kõik muuta, alates nimest lõpetades teenidusprotsessiga. Kuna aga eelmisest aastast jäi 2 teenindajaid alles, siis ei ole sisuliselt midagi muutunud. Vanad olijad Mömmit eriti ei respekteeri ja seda raskem on meie olukord, sest meie oleme Mömmi käsilased :P


Ženka on juba päris mitu korda põlle nurka viskama hakanud. Ta närvid lihtsalt ei pea vastu. Pole ime ka, kui KÕIK, mis sa teed, teed sa valesti. Usu või mitte, aga isegi nuge saab valesti poleerida. „I have worked as a waitress for 20 years, I have many diploms for this work, If i tell you something, then you must do it.” Vot selline suhtumine hommikust õhtuni. Ainus, mis mulle jõudu annab, on teadmine, et ma olen hea ja ma ei saa lasta endal alla anda, ilma proovimata. Õnneks teevad need vanad olijad ise ka nii palju asju valesti. Minu igasugune respekt ja usk neisse on kadunud.

„ If you know what you do is right- do it. Dont listen to them,” ütles Ristiisa ja nii me teemegi, mingi diplomiga vanatüdruk meid ei kõiguta. Tomorrow is a new day!


3 comments:

  1. hehee, ikka mõnusalt hea jutt on sul. Kenasti jookseb, mõnna lugeda. :) Järka aga samas vaimus ja ära end tööga ära tapa. :P
    Kallime!!!
    Karmen

    ReplyDelete
  2. That's the spirit! Don't let them brake you - me ju kõik teame, et te Zhenkaga olete maailma parimaid ettekandjaid. Võibolla on praeguseks olukord muutunud - ma ju alles loen su viimaseid postitusi - kuid nii palju tahaks kaasa öelda, et ma siis ei hoia ennast tagasi ning kommenteerin igat postitust :)

    Marfa

    ReplyDelete
  3. ellare- Marfa! sa oled ikka mu lemmik!

    ReplyDelete