Wednesday, March 18, 2009

The one with no money left



Tänaseks oleme Kreeta saarel viibinud täpselt kuu aega. Meie vedamised siin on olnud uskumatud ja tahaks arvata, et meie positsioon on suht kindel. Meil on kindel tööandja, elukoht ja tutvusringkond. Istume igal õhtul selle linna isadega ühes lauas, joome kohvi ja pole tänini väljas käies ise maksnud ühtegi arvet.


Lahkusime Tallinnast 17 jaanuar. Elasime kuukese Dublinis ja võtsime suuna Kreekale. Meie plaanides ei ole kordagi olnud kindlat sihtpunkti, ega naasmiskuupäeva. Ainus eesmärk oli mitte midagi kahetseda ja kõigest 100% saada. Oooo… ja nii ongi läinud… Limiteeritud eelarvest hoolimata ei ole me siiski oma ressurssidega koonerdanud. Tuleb välja, et me kumbki lihtsalt ei oska seda.


Ja nii ongi aeg läinud… Täna hommikul käisime poes, ostsime šokolaadi, leiva ja pakisuppi ning meil on kahe peale järel täpselt 40 euro senti. Ka sellest olukorrast 100% võtta, on tõeline oskus… oskus, mis meil kahel on õnneks olemas. Istusime rõdul, jõime kohvi, sõime viimase tüki šokolaadi ja mõtlesime, mida saaks maha müüa :D Tahtsin Ženkale öelda - jumal tänatud, et meil veel terve mõistus alles on, aga ka see on otsa saamise märke näitamas. Ükspäev näiteks istusime rannas ja hakkasime mere, liiva ja kuu häält tegema, oleme igavusest nime pannud igale mööbli esemele oma kodus ja igale kassile tänaval.Viimane tõsisem ajutegevus toimus Dublinisse sudokude lahendamisel.


Ning kõigest hoolimata suudab mind kurvastada vaid see, et päikest ei ole. Nagu viibiks Kalevi kommivabriku ekskursioonil, aga ühtegi kommi maitsta ei saa. Õhk on jahe, taevas pilvine, kusjuures need pilved liiguvad siin maal ka täiesti nii nagu ise tahavad – ringiratast, edasi- tagasi või üles- alla. Müstika. Aga eks siingi on alles talv ja ma tean, et suve jõudes olen valmis tapma, et päike korrakski pilve taha kaoks.


4 comments:

  1. Mary! :)
    Täiesti kogemata avastasin su blogi aadressi orkutist.. ja nüüd lugesin kõik ühe jutiga läbi:)
    tohutult lahe ikka! kust tuli selline julgus ja tahe minna kusagile tundmatusse kohta? oijaah. Mõnus tegelikult.

    kõike paremat sulle seal kaugel! :)

    Triin ( Poola laagrist:) )

    ReplyDelete
  2. Oi oi...
    Mul on nii hea meel, et ikka viitsitakse lugeda ja huvi on.
    Tead, sellise reisi asi oli ammu peas ja ausalt õeldes mul on kahju, et nii kaua läks enne kui ma selle teoks tegin. Aga nüüd tõepoolest, naudime iga päeva.
    Tule külla,

    Kuumad tervitused Ateena lennujaamast!

    ReplyDelete
  3. Anyway... täna sõitsin trollis , klapid peas, tuli laul U2- One... ei teagi mis sajand see oli, mil viiimati seda kuulsin, ent... tulid meelde sina ja kõik head asjad veel otsa.
    Kui ma teaks mõnd Kreeta raadiojaama, siis helistaks ja paluks neil selle sulle täna ja praegu ja kohe pühendada, aga.... tundub, et jälle on üks loll ja teine laisk ning mina pean kogu töö üksi ära tegema...
    ...gzzgzgzzz...... Tähelepanu, tähelepanu, eriteade Eestist( WTF??? see kusagil Aafrikas v???? Mõtlesite Arizona v?? eieiie... ASTORIA??? see ju NY).... Tähelepanu, tähelepanu.... , eriteada NYst, Estoniast, keegi Heli aka. Harri pühandab laulu, U2lt,(wow, they are still alive???- ONE...... MARY TAMSALULE..... loodan et kuulad ja mõtled ilusatele asjadele. Siin siis teie lugu nüüd...

    ReplyDelete
  4. awww...mu kallis, harry...n2gin Bonot unes eile...:D
    igatsen!

    ReplyDelete